Innovation

EKONOMI

Digitala transaktioner ökar säkerheten för konsumenter

Många oroar sig, men få råkar ut för bedrägerier i samband med kontantlösa köp.

Trots tidigare tvivel bland svenskarna, visar statistik från Capgemini (World Payments Report 2018) att köp gjorda utan kontanter leder till färre bedrägerier.

För tvärtemot vad många tror, är riskerna att bli lurad betydligt mindre för den som bekostar sina inköp med exempelvis kreditkort jämfört med den som väljer kontanter som betalmetod. Detta på grund av spårbarheten.

Så fungerar det

Ett kreditkort är inte kopplat till ditt lönekonto. Istället samlas utgifterna på en faktura som sedan betalas i efterskott, vanligtvis i slutet på månaden. På så vis behöver konsumenten inte oroa sig för att en bedragare ska få tillgång till ens lönekonto genom kortuppgifterna.

Fakturan fyller också en praktisk funktion i och med att alla inköp presenteras månadsvis på en lista. Då kan kortinnehavaren på ett lätt och överskådligt vis ta del av samt granska varje enskild transaktion. Här blir köpmönster och eventuella felaktigheter väldigt tydliga.

De många fördelarna

Ett kreditkort kan många gånger tjäna som en extra buffert. Om till exempel tvättmaskinen går sönder olägligt eller drömresan dyker upp till sista-minuten-pris. Då är ett kreditkort en riktig räddare. När fakturan kommer går det dessutom att dela upp betalningen som man önskar.

Fler fördelar med kreditkort är de förmåner och försäkringar som ofta ingår. När tvättmaskinen väl går sönder kan det vara bra att ha koll på vilket kort du vill använda för att tex få längre garanti.

Easyliving – kreditkortet som gör vardagen smidigare

Det ska vara enkelt att leva. Det har Collector Bank tagit fasta på med sitt kreditkort Easyliving. Easyliving lämpar sig för de som vill få ut så mycket av livet som möjligt. Och kortet – utan valutapåslag vid köp utomlands, med kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, förlängd garanti och allrisk på vitvaror – finns till för att göra livet mycket enklare. I alla fall när det kommer till ekonomiska frågor.

Läs mer-     https://www.collector.se/privat/kreditkort/easyliving/ansok/?utm_source=strossle&utm_medium=native

Share This Post :