Innovation

EKONOMI

“Bokföringsrobotarna är här för att stanna”

Alla som driver företag vet vilken huvudvärk det kan vara att hantera bokföring av kostnader. Samtidigt har det länge saknats bra system för just dessa aspekter av företagandet. Fram tills nu.

Svenska bolaget Qvitoo har skapat en tjänst där företagets kostnadshantering helt och hållet automatiseras. Idén föddes ut upphovsmannen Henrik Feldts egna erfarenheter av kvittostrul.

– Som företagare upptäckte jag snabbt hur ångestfyllt, tidskrävande och frustrerande var att hantera kostnader. Då bestämde jag mig att lösa det, helt enkelt, säger han. Spolar man fram bandet ett årtionde så har han lösningen färdig. Qvitoo har han utvecklat tillsammans med partnern Mikko Lappalainen.

– Under årens lopp har vi fått ett bra hum om hur man bygger system för människor. Första versionen släpptes för två år sedan och nu lanserar vi en ny, uppdaterad version. Det är ett helt webbaserat kostnadshanteringssystem som funkar lika bra i mobilen som i webbläsaren. Systemet gör automatiskt rätt avdrag och löneutbetalningar med korrekta momssatser

– således behöver man som användare aldrig oroa sig för att göra fel, säger Henrik Feldt, och fortsätter:

– Systemet är skapat av företagare, för företagare. Och som företagare vill man ju lägga tid på sin kärnverksamhet. Vi har användare som rapporterar att Qvitoo har reducerat deras administrationstid med upp till till två tredjedelar, vilket så klart känns mycket positivt. Komplexa skatteregler blir därmed extremt enkla.

Den nya versionen av Qvitoo har dessutom en chattfunktion.

– Det innebär att man nu kan tala direkt med sin redovisningskonsult och direkt kommentera kvitton, attestera fakturor och på så sätt hela tiden få helt färska ekonomirapporter löpande och slipper att få efterhängande rapporter.

Vilka andra funktioner hittar man i nya Qvitoo?

– Som företag har man nu möjlighet att få en postbox i centrala Stockholm dit du kan få alla dina dokument och fakturor. Dessa förs direkt in i systemet så att du kan attestera och godkänna meddetsamma i appen. Den här lösningen går också att integrera med till exempel bankgirocentralen så att utbetalningar och bokföring sker automatiskt. Alla dokument sparas sedan digitalt i ett arkiv som man enkelt får en överblick, samtidigt som vi också givetvis sköter den fysiska lagringen av dokument.

Inför den nya versionen av applikationen har teamet tagit en ordentlig sväng tillbaka till ritbordet, för att kunna bli ett komplett och smidigt system för hantering av både fakturor och kvitton.

– Qvitoo ska vara det självklara valet för små och medelstora företag, som vill förenkla sin administration och bokföring, säger Henrik Feldt.

Läs mer på

www.qvitoo.com 

Share This Post :